10 idej kako popestriti knjige gostov

Najbrž vsak izmed nas pozna klasične knjige gostov, kamor so lahko svatje vpisovali svoje misli, želje in nasvete bodočima mladoporočencema. A kaj ko lahko včasih izpade kot kakšna knjiga vtisov (graj in pohval) na hotelski recepciji.

 

Knjiga gostov je kakor spomiska knjiga, ki bo vama nudila prelep in trajen spomin na vajin dan. 

Ko bosta na svojo obletnico obujala spomine, je lahko to ob “knjigi gostov” še slajše. 

Morda ni ravno ena izmed najpomembnejših prioritet vajine poroke, a zagotavljamo, da bosta za takšen spomin izredno vesela.

 

Tudi če se odločita za klasično knjigo gostov, lahko pripravita posebno mizo posebej za ta namen. Popestrita jo z dodatki, različnim materialom in pustita gostom, da se pri kreiranju zabavajo. 

Tradicionalne knjige gostov lahko zamenjata za kaj bolj atraktivnega. V prvi vrsti pa vama svetujemo, da je v tem vpet vajin karakter. Hkrati pa lahko razmislita o tem tudi kot o domači dekoraciji – nekaj kar bo popestrilo vajin dom. 

Seveda lahko kupita za v ta namen že pripravljeno knjigo, lahko pa ga izdelata sama, v svojih poročnih barvah in odet v poročno tematiko. 

Če si želita zapustiti tradicionalne okvirje tokrat delimo z vama 10 super idej nekoliko drugačnih knjig gostov. 

1. Domača dekoracija

Izbereta lahko krožnike, ki vama v kuhinji več ne koristijo, a bi si jih želela uporabiti kakor dekoracijo. Lahko jih doma zdrobita na manjše kose in si nato iz popisanih kosov ustvarita pravo umetnino. 

Svatje se naj na njih podpišejo, vama zapišejo lepe misli in popestrijo vajino dekoracijo. 

2. Povsod srčki

Če iščeta prekrasen spomin in domačo stensko dekoracijo, lahko gostom pripravita okvir v katerega vstavljajo popisane lesene srčke. Ponosno bosta lahko sliko obesila na zid vajinega doma.  

3. Pesem ljubezni

Obožujeta glasbo? Potem si lahko za vajino knjigo gostov zamislita kitaro, na katero se gostje podpisujejo in zapisujejo svoje misli. Podpisana kitara ali kak drug instrument je vsekakor odlična ideja za vse velike ljubitelje glasbe. Doma jo postavita na stojalo za kitare in zagotovo bo ostala krasen spomin.

4. Sestavljanka

Če bi si želela edinstvene knjige gostov, potem so mogoče puzzli/sestavljanka prava izbira za vaju. 

Gostom bo zabavno, je nekaj posebnega in ko sestavita celotno sestavljanko skupaj, je zagotovo tudi dobra dekoracija. 

5. Foto spomin

Pripravita kotiček s različnimi pripomočki za fotografiranje, nastavita barvne lepilne trakove, retro polaroidni fotoaparat.

Gostom napišeta “navodila” in knjiga gostov se bo pričela oblikovati kar sama. Polna noro dobrih spominov. 

6. Sporočilo v steklenički

Prazne kozarčke ali stekleničke doma lahko popestrita z dobrimi željami. Dobre želje, misli ali nasvete vama lahko gostje zapišejo na vnaprej pripravljene listke in vama jih skhranijo v kozarček. 

Na vajino 1.obletnico jih lahko odpreta, prebereta in zabava je zagotovljena.

7. Avanturista

Če sta romatična popotnika in avanturista po duši, lahko klasično knjigo gostov zamenjata in izbereta prazen globus. 

Svatje vama lahko sporočilca pustijo na predmetu, ki vama veliko pomeni, ki simbolizira vaju. 

8. Igra ljubezni

Ena najbolj popularnih in neobičajnih različic “knjige gostov” je zabavna igra Jenga. Jo poznata? Lesene ploščice jim lahko nastavita že postavljene in zagotovo bodo uživali medtem, ko bodo poskušali izvleči željeno ploščico in pri tem pazili, da ne zrušijo celotnega stolpca.  Zagotovo bo zabavno.

9. Posnetki gostov

Foto spominsko knjigo na poroko lahko zamenjata s kratkimi posnetki. Namesto, da vama sporočila zapišejo, jih lahko posnamejo kar tam na vajini poroki. 

10. Odtisi gostov

Eden izmed najbolj popularnih načinov v zadnjem času je tudi grafika s prtnimi odtisi gostov. 

Naj si gostje malo umažejo roke in naredijo krasno umetnino, ki bo lahko visela na steni vajinega doma. Ampak pssst, ne pozabita zraven dodati še kakšnih vlažilnih robčkov, s katerimi si bodo lahko barvo tudi odstranili. 

 

Upamo, da vama naše ideje pridejo prav in jih bosta lahko uporabila za vajin dan.