Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja na spletni strani www.hfashion.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in priporočil GZS ter mednarodnim kodeksom e-poslovanja.

 

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.hfashion.si je podjetje HF GROUP d.o.o. (v nadaljevanju “ponudnik”), Cesta v Rošpoh 127b, 2351 Kamnica, ki z njo tudi upravlja. Za nakup v spletni trgovini ni potrebna registracija.

 

Podatki podjetja

Elektronski naslov: izposoja@hf-group.si
IBAN: SI56 6100 0001 9464 464 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Davčna številka: 73004162
Matična številka: 8210241000

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zmeraj zagotavljal naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov

Izdelki na spletni strani se redno osvežujejo, dopolnjujejo in prilagajajo potrebam strank. Zaradi odstopanj prikaza barv na posameznem zaslonu lahko pri tiskovinah barva izdelka, ki ga vidite na svojem ekranu tudi odstopa od dejanske barve natisnjenega izdelka.

 

Naročanje in postopek nakupa

V kolikor vam je izdelek na naši spletni strani všeč ter ga želite kupiti, si ga izposoditi, preprosto izpolnite kontaktni obrazec (najdete ga v glavi in nogi spletne strani) z vašim elektronskim naslovom na katerega vam bomo poslali naš odgovor. V kontakni obrazec zapišete vaše povpraševanje, ime izdelek, ob tiskovinah tudi želene grafike, napis, barve, ali nam sporočite svoje lastne želje. Na koncu kontaktnega obrazca se morate še strinjati s splošnimi pogoji poslovanja.

Po odposlanem povpraševanju boste na svoj elektronski naslov v najkrajšem možnem času dobili naš odgovor. Po skupnem dogovoru o naročilu prejmete predračun, po katerem izdelek poravnate. V elektronski obliki vam prav tako pošljemo pripravljeno in dogovorjeno tiskovino v PDF obliki, ki jo dokončno potrdite. Izdelke odpošljemo šele, ko je celotna kupnina poravnana in je denar viden na našem računu.

Podjetje HF GROUP d.o.o. lahko naročilo zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila.

Naročanje izdelka je možno:

 1. Preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani
 2. Preko elektronske pošte
 3. Preko zasebnih sporočil na socialnih medijih (INBOX Facebook ali Instagram)

 

Načili plačila in računi

Na spletni strani HFashion ponudnik omogoča plačilo izdelka po predračunu. Ponudnik izdaja vse račune na sedežu podjetja. Kupec prejme račun na njegov elektronski naslov, in sicer v pdf formatu, ki ga ponudnik pošlje, ko je pošiljka oddana na pošti, razen, če ta ob oddaji naročila zahteva drugače. Na računu sta razčlenjena cena in stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov. Kasnejših ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

Dostava

Izdelek se dostavi na naslov, ki ga je naročnik navedel ob naročilu. Naročeni izdelki oz. blago ostane v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Stroški dostave, ki jo obračunamo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije se dodajo končnemu znesku izdelkov. Pridržujemo si pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko vaše naročilo bolj učinkovito izvedeno. 

Dostava je mogoča samo na naslovu v Republiki Sloveniji, razen če se stranki dogovorita drugače in so dorečeni vsi stroški in pravilnost podatkov naslovnika.

Pri naročilih nad 80 eur je poštnina brezplačna.

Po predhodnem dogovoru je možen tudi osebni prevzem naročenega izdelka.

 

Dobavni roki

Naročene izdelke vam izdelamo v roku 5 – 8 delovnih dni. Ko je izdelek pripravljen in oddan na pošti, vam to tudi sporočimo. Če ste opazili, da vaše naročilo ni prispelo v predvidenem roku, nas nemudoma kontaktirajte na naš elektronski naslov izposoja@hf-group.si.

V času glavne sezone porok je lahko čakalna doba daljša, o čemer pa vas bomo prehodno tudi obvestili.

 

Cene

Vse cene navedene na spletni strani www.hfashion.si veljajo na dan naročila, prav tako začnejo veljati v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik in stranka potrdita naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za stranko. Navedene cene so prodajne cene, zapisane v evrih (EUR) in že vključujejo 22% DDV.

Podjetje HF GROUP d.o.o. ni zavezanec za DDV.

 

Promocijske kode

Promocijske kode (popusti, brezplačna poštnina, …) so časovno omejene in med seboj niso združljive. Kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo. Izkoristite jo lahko z vpisom ob oddanem naročilu. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila ali drugih medijih.

 

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (izposoja@hf-group.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Zaradi odstopanj prikaza barv na posameznem zaslonu lahko pri tiskovinah barva izdelka, ki ga vidite na svojem ekranu tudi odstopa od dejanske barve natisnjenega izdelka. Uveljavljanje garancij zaradi odstopanja barv ni možno.  Kupec nima pravice do odstopa od nakupa za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema.

Blago je potrebno vrniti na naslov:
HF Group d.o.o.
Cesta v Rošpoh 127b
2351 Kamnica

Blago mora potrošnik vrniti nepoškodovano, ustrezno zapakirano, da se med samim transportom le ta ne poškoduje. V primeru, da je vrnjeno blago poškodovano ali ima poškodovano embalažo, ima podjetje HF GROUP d.o.o pravico, da potrošniku izstavi račun za poškodovano blago ali za poškodovano embalažo.
V kolikor so pogoji izpolnjeni ponudnik vrne kupcu kupnino brez poštnine najkasneje v roku 14 dni. Kupnina se nakaže na transakcijski račun kupca. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Ponudnik krije stroške pošiljanja reklamiranega blaga le v primeru vračila zaradi dostave napačnega blaga.

Kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od le-te v dveh letih od oddaje obvestila o napaki zahtevati, da:

 1. Odpravi napako na izdelku
 2. Vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako
 3. Izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek

Možnost vračila ali zamenjave izdelka ne velja za izdelke poškodovane med prevozom, poškodovanje izdelkov zaradi nevestnega ravnanja ali zaradi nespoštovanja navodil za uporabo oziroma zaradi neobičajne uporabe. Izdelek se vrača na stroške kupca. Družba na podlagi pregleda in eventualnega testiranja izdelka ugotavlja utemeljenost reklamacije ter odloči o zamenjavi ali popravilu izdelka.

 

Stvarna napaka

Potrošnik mora ponudniku v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora ponudnik čim prej, vemdar najkasneje v roku 8 dni ugoditi potrošnikovemu zahtevku.

Napaka je stvarna:
1. Če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. Če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. Če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. Če je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Varovanje osebnih podatkov

Spletna stran zbira informacije izključno za interne potrebe in v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Te informacije ne bomo nikoli delili z drugimi ali jih prodali. Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za potrebe izvršitve naročila ter dobre komunikacije z vami (npr. pošiljanje potrditve naročila, ponudb, računov ter ostalo v zvezi z naročilom). Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Vaše osebne podatke potrebujemo:

 1. Da lahko odgovorimo na vaše povpraševanje
 2. Da vam zagotovimo najboljšo možno izkušnjo ter najhitrejšo komunikacijo.

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe, obveščanju uporabnikov. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Za potrebe poslovanja podjetje HF GROUP d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

 1. Ime in priimek,
 2. Naslov in kraj bivanja ter naslov za dostavo (če se razlikuje od primarnega naslova),
 3. Državo prebivališča
 4. Naslov elektronske pošte
 5. Kontaktno telefonsko številko
 6. Arhiv komunikacije s ponudnikom

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Prizadevamo in želimo si, da bi morebitne spore reševali sporazumno. V primeru vprašanj, pritožbe in morebitne reklamacije lahko pišete na elektronski naslova izposoja@hf-group.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

Izključitev odgovornosti

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja.  Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik si mora sam zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do strani in njeno uporabo.

Vsak kupec se z nakupom in s podanimi kontaktnimi podatki strinja s splošnimi pogoji poslovanja in dovoljuje nadaljno kontaktiranje po telefonu, navadni pošti ali elektronski pošti z namenom obveščanja, komuniciranja, … V primeru nestrinjanja glede kontaktiranja mora kupec pisno obvestiti podjetje, z dopisom po pošti, na elektronski naslov izposoja@hf-group.si

 

Pravno obvestilo

Spletna stran HFashion, podatki na njej, slike izdelkov in gradivo so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb zgoraj navedenih členov brez predhodnega obvestila.

 

Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih ob obisku naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo, ko se vrnete na spletno stran ter omogočimo njeno boljše delovanje in uporabo. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Izjavljamo, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Maribor, 02. 05. 2021